Jannes Nijboer

1948 - 2021

Erg verdrietig, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons betekend heeft, moeten wij afscheid nemen van ons gedreven bestuurslid.

Jannes controleert of alles goed verloopt. Foto: Fred Reiffers

Jannes was de initiator achter de Sportrecreade Ten Boer vanaf 1970 tot nu toe. Wij kijken met trots en bewondering terug op de afgelopen 50 jaar waar hij de grote en drijvende kracht achter de Sportrecreade Ten Boer is geweest.  Dankzij hem is deze uitgegroeid tot een jaarlijks sportief en sociaal evenement. Zijn jarenlange inzet om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen in beweging te krijgen en met een sport in contact te komen heeft geleid dat hij in Ten Boer en omgeving grote bekendheid heeft gekregen.

Ondanks zijn ziekte bleef hij ons inspireren en motiveren bij de Sportrecreade van 2021. We zijn blij dat we de 50e editie op deze manier hem hebben kunnen eren op een wijze die hem toekomt. We hebben gemeend de minimarathon vanaf nu de naam van Jannes te laten dragen: de Jannes Nijboerloop. Jannes was hiermee zeer verrast en trots dat zijn naam op deze manier aan de Sportrecreade verbonden blijft. 

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Lammechien, kinderen en kleinkinderen nu zij Jannes moeten missen. Wij hopen dat zij troost zullen vinden in de mooie herinneringen aan Jannes. Wij koesteren het doorzettingsvermogen en de toewijding van Jannes, hij zal ons blijven inspireren. 
Ook namens alle vrijwilligers van de Sportrecreade Ten Boer: bedankt voor alles, Jannes.

Namens het bestuur van Sportrecreade Ten Boer,
Louis Dekens, Erik van Dijken, Jeike Elema, Bert Hartman, John Huisinga, Jur Wiersema, Dick van der Zee